Telefon
Whatsapp

Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisi

Çatlak Tedavisi Çorlu

Cilt Çatlakları Nedir ve Tedavisi

Deri çatlakları gerek erkeklerde gerekse kadınlarda ortak sorun haline gelmiştir. Ancak en çok kadınların etkilendiği ve bazen ciddi kozmetik sorunlar yaşatabilen bu soruna karşı bir çok ürün kullanılmasına rağmen kalıcı olarak yok edilmesi mümkün olmadı.

ÇATLAK TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER

Karboksiterapi, mezoterapi, kök hücre tedavisi, dermaroller tedavileri günümüzde vücut çatlakları için kullanılan yöntemler arasında olduğu bilinmekte. Tedavilerde cildin tipine, çatlağın safhasına, genişliğine, rengine, bölgesine ve mevsime göre gibi çeşitli faktörler göz önüne alınarak kombine programlar uygulanmaktadır.

Selülit Neden Oluşur? Nasıl Tedavi Edilmelidir?

Genellikle kalça ve bacak bölgesinde cildin portakal kabuğuna benzer bir görüntü oluşmasına selülit denmektedir. Selülit çoğunlukla bayanlarda görülür fakat erkeklerde ve hatta bebeklerde bile görülme olasılığı vardır. Selülit oluşumuna bir çok etken vardır. Bunlardan bazıları: kabızlık, sindirim rahatsızlıkları, karaciğerin yetersiz çalışması, güneş ışığı, asitli ve kafeinli içecekler tüketmek.

Selülit ve Cilt Çatlakları, Tedavi Yöntemleri Hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Cilt Çatlağı nedir?

Cilt çatlaklarının ne olduğunu anlamak için, öncelikle cildin yapısını ve nasıl çalıştığını açıklamak gerekmektedir. Normal cilt destek dokusu, %80 kollajen ve %4 elastin liflerinden oluşan gözenekli bir ağ yapısına sahip bir yapıdır. Cilt yapısında bulunan elastin, cilde esnekliğini veren ve gerilmesini mümkün kılan bir protein. Elastin, cilt içerisinde cildin esnemesine ve daha sonra orijinal konumuna geri çekilmesine izin veren balık ağı benzeri bir yapı oluşturmaktadır. İşte bu elastin lifleri hasar gördüğünde ‘skar’ görüntülü cilt çatlakları oluşmaktadır. Cilt çatlaklarını dikkate değer kılan, görünümlerinin ne ölçüde göze battığıdır.

Bunun yanı sıra bir mikroskop altında baktığınızda normal, sağlıklı ciltten hemen hemen hiçbir fark görmeniz mümkün değidlr. Bir cilt çatlağına dokunduğunuzda sizde neredeyse orada cilt yokmuş gibi bir boşluk hissi uyandırır. Gerçekte ciltte çok az bir değişim olmasına rağmen gerçek ve görsel algılamalarımız çok farklıdır.

Cilt çatlaklarının sebebi nedir?

Cİlt çatlaklarının şaşırtan yanı ise gerçekten bunların cildin bir gerilmesinin neden olmadığıdır. İnsanlar, cilt çatlaklarını kilo almakla veya hamilelikle ilişkilendirir ve bunu da cildin yeni vücud yapılarına uymak için gerildiğini düşünürler. Bu ilişkilendirme insanlar arasında çok güçlüdür fakat bu yanlış bir tanımdır. Bu yüzden “cilt çatlağı” terimi bu yanlış algılamayı biraz daha güçlendirmiştir. Aslında cilt çatlakları dediğimiz şeyin gerçek nedeni hormonlardır. İnsanlar kilo aldıklarında hormonlar üretilir ve yağ hücreleri var olan metabolizma yapısına dahil olur. Bu dahil olma kilo alıp verdiğimiz de cildimizdeki hormanlarımızı da etkiler.

Selüit ve Cilt Çatlakları, Tedavi Yöntemleri Hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Kilo Alma ve Hamilelik, Hormonları Değiştirir Kilo almanın cilt çatlaklarının nedeni değil ise kilo alan veya hamile insanlarda genellikle bu cilt çatlakları neden görülüyor? Gelişme çağımızda, kadınların hamilelik döneminde, erkekler ağırlık kaldırırken veya ergenlik çağındaki gelişme sırasında, vücut geliştikçe cildin de genişlediği doğrudur.

Fakat, bu yaşam değişikliklerine hormonlarımızdaki ciddi değişiklikler ve cilt metabolizmamızdaki değişiklik eşlik eder. Cilt çatlaklarına neden olan şey ‘gerilme’ değil, bu gelişim sırasında değişen metabolizma etkilerdir.

STRİORT ÇATLAK TEDAVİSİ NEDİR?

Vücudun bazı bölgelerinde oluşan çatlak izlerinin, lazerle tedavi edilmesi Striort Yöntemi olarak nitelendiriliyor.

Striort yöntemi, bağ dokuya doğrudan etkim ederek çatlak izlerinin silinmesi üzerine uygulanıyor. Ayrıca tedavi edilen çatlaklar, sıkılaştırılarak daha düz ve pürüzsüz bir form kazandırılıyor.

Striort Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Moleküler yöntem ile uygulanan striort tedavisi, çatlak izlerinin orta kısmındaki bağ dokuların güçlendirilmesini sağlayarak, bütünsel görünüm kazanılması için lazer ışınları ile uygulanıyor. Derin çatlak izlerinde bile 80%’e kadar iyileşme, izlerde silinme görülüyor. Ancak kişilerin deri yapısına, çatlakların genişlik ve yoğunluklarına, kilo ve yaş faktörlerine bağlı olarak 30% ila 80% oranında silinme sağlanıyor.

Ortamoleküler sistem olarak hem beyaz çatlak izlerinde hem de kırmızı çatlakların tedavilerinde başarılı sonuçlar veren, en etkili yöntemdir.

Striort Tedavisiyle Çatlak İzleri Ne Kadar Geçer?

Cerrahi olmayan uygulamalar arasında olan striort tedavisi, estetik yöntem olarak uygulanıyor. Özellikle basen, kalça, karın ve kasıklar, kollar ve göğüslerde oluşan çatlak izlerinin tedavi edilmesinde ve tenin pürüzsüz bir görünüm vermesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Çatlakların yoğunluk ve yapısına göre belirlenen seanslar, genellikle 3 uygulamadan sonra tamamen silinmeye başlar. Yapılan çalışmalar ve kişiler üzerinde tedaviler neticesinde yüksek başarı oranı elde eden bir sistemdir.

Striort Tedavi Seansları

Tam anlamıyla bir lazer cihazı olmayan fibroderms cihazı, striort tedavisi için geliştirilmiştir. İşlem sırasında ağrı ve acı hissedilmemesi için anestezik kremler ile lokal uygulama yapılır. 21 günde bir yapılan seanslar sonrasında, cilt tipine bağlı olarak 3-5 gün içerisinde iyileşme görülmektedir.

Fibroderms cihazı ile yapılan uygulama sonrasında herhangi bir iz, kabuklanma, soyulma veya benzer etkiler görülmemektedir. Uygulamalar çatlakların yoğunluğuna bağlı olarak 1- 2 saat arasında tamamlanır. Uygulama sonrasında günlük aktivitelere dönüş yapılabilir.

PROFESYONEL ÇATLAK TEDAVİSİ HİZMET BÖLGELERİMİZ

Profesyonel Çatlak Tedavisi hizmeti Sunduğumuz Hizmet Bölgelerimiz;